Life as it should be

Idag begav sig klassen till Aftonbladet efter att ha haft lektioner på förmiddagen. Där fick vi gå in i deras Media Center och ta del utav olika aktiviteter. Min grupp hade TV-avdelningen och fick intervjua, anteckna, fota mm i ett program för att slutligen göra en nyhetssändning utav hela saken. Det blev ganska bra till sist med endast några få missar - bl.a att jag och Camilla hade missat att få med ljudet i en intervju med försvarsadvokaten. Anyway, definitivt värt besväret, dessutom bangar man inte på att slippa lite lektioner (höhö).

Efter det så tog jag och Camilla oss hem till Hässelby (efter att ha släppt av Hanna och Stina vid olika stationer). Camilla skulle iväg och fixa ögonbrynen dock så jag fick lufsa hem. Efter middagen så bestämde vi oss för att ta en promenad i det härliga vädret - en riktig powerwalk, men såklart blev inte fallet. Vi gick i en halvtimma ca sen skulle Milly käka.

Ikväll blir det no homework och massvis utav chill.
Puss, L.
image13   image12   image15

Proud of beeing a nerd

Idag har det inte hänt mycket. Ny måndag, nya lektioner men ändå samma gamla visa. Ni har hört det förr va? Ett minus med dagen var att jag föll på mållinjen angående mitt biologi-betyg. Inte för att jag var i desperat behov utav ett MVG i biologi, mer missnöjd eftersom jag snuddat vid det. Ett välförtjänt VG blev det hur osm helst som jag är nöjd över. Ligger alltså kvar på mina 305 poäng.
Dock får man inte glömma att eftersom jag ska Kungsholmens internationella linje så får jag 10 extra poäng i håven och slutar då på 315, inte illa..

Till imorgon ska jag ha förberett min spanska redovisning. Som vanligt tar alla det här ytterst oseriöst. Senare på dagen ska hela klassen till Aftonbladet på studiebesök - kan lätta upp den just nu döda stämningen på lektionerna.

För övrigt vill jag passa på att hälsa klippsäsongen välkommen! Äntligen har man någonstans att ta vägen i brist på annat nu när kylan inte längre kryper på.
Puss, L.


Min mamma är den bästa

Söndag once again. Mors dag dessutom, congrats mamma! Hade ingen present (ops!) men det blev ett gulligt litet MMS på mig framför någon vägg som det stod "Grattis Mamma!" på. Det blev hon däremot glad för. Min syster hade också vid ett annat tillfälle tagit en sådan bild och tänkt skicka, men jag hann före och förstörde nöjet för henne (MOHAHA).

För övrigt årets första båtutflykt idag. Vi tog Mathias nya båt från Liljeholmen och åkte till en klippa utanför Hässelby Villastad. Där lade vi till (yes, äntligen användning för mina knop-skills) och grillade korv. Något kaotiskt blev det dock väl framme - Paulin som har noll respekt för vatten lyckades glida i från en hal sten och blev dyngsur ifrån midjan ner. Jag och Maja skrockade som små gamla tanter; "Ack, det där har vi varit med om såå många gånger förr!" och rätt som det var tappade hon sin mobil i plurret. Jag kunde inte annat än garva. Här har hon 13 års erfarenhet av båtliv och hon tappar sin mobil!? Sopa.

Ännu en gång grattis till dig mamma, det är du värd! Jag älskar dig <3333
image11
Mamma, middag i Spanien


Inget mig utan er

Idrottdagen var trots allt ganska lyckad. Jag slapp springa eftersom jag var förkyld men deltog i de andra grenarna. Solen sken och alla var på toppenhumör. Definitivt ett bra alternativ till en vanlig skoldag vid bänken med skolböckerna åt alla håll. Sammanfattning: ljuvt.

Senare så begav Stina, Camilla och jag oss för att inhandla kvällens middag. Vi mötte Matti vid bussen och sedan gick vi hem till moi för att grilla. Det blev fläskfilé med potatissallad och grönsaker samt hallon- och fläderpaj med vaniljsås till dessert. Camilla var grill-pro och vi andra stretade på med tillbehören.
Därefter så vandrade vi vidare mot Bromma och några klippor där annat folk redan väntade oss. Det blev en mysig kväll om något kaotisk, som avslutades med övernattning hemma hos Stina.

Morgonen därpå (idag) träffade jag min kära kusin Carro och vi begav oss till Vällingby för att i ett desperat sista försök hitta balskor till mig. Tro det eller ej så hittade jag ett par och slog till. Dock är jag osäker på om jag ska ha på mig dem eller anta erbjudandet om att låna Camillas fina pumps. Det blir som det blir.

Kvällen kommer spenderas med kussen, däremot är det oklart vad vi sysselsätter oss med,
Ha en bra kväll
Lizzy

singing my song

Idag har jag varit hemma från skolan pga av sjukdom. Skönt med en liten paus från plugget.
Imorgon har vi idrottsdag tema friidrott. Måttligt roande. Det blir terränglöpning, 100m, längdhopp, höjdhopp och en nykomling - stövelkastning. Intressant val måste jag säga. Av den anledningen skulle jag bege mig ut på en tripp till mataffären och fick sällskap av min kära polska, Camilla. Det blev en färdig pastasallad med räkor och en loka. Smög även ner ett paket singoalla - ska ju trots allt bränna bort dem imorgon.
Efter det chillade vi på den hyfsat nyoljade (by me) träverandan och njöt utav vårsolen.

En mycket lugn dag utan nergångar så allt som allt  - ljuvt.
Skriver mer imorgon, nattinatt.

wake up buddy!

Vaknade imorse utav att Schitzo skickade ett sms. Det var nämligen så att hon och jag hade måttligt kul på no'n i måndags så vi surfade lite på random sidor.. Hon skulle kolla upp när NRJ in the park var och klickade sig sedan vidare till wake-up calls. Då kom hon på den underbara idén att vi skulle anmäla någon, och jag var utan tvekan med på noterna. Vi bestämde oss för vår goda vän Camilla (Bullen) och fyllde i blanketten.
Tillbaka till imorse: Det visade sig att de hade ringt upp Camilla och väckt henne. Resten av dagen var Camilla salig och kunde inte tänka på något annat, lyckat säger jag.

För övrigt spenderades eftermiddagen på en kort visit till Eastmansinstitutet. Därefter passade jag på att vandra runt i stan och försöka hitta skor till niornas bal den 5/6. Dessvärre inget klockrent napp, men två fynd av riktigt snygga kuvertväskor - dock köptes ingen av dem eftersom jag vill köpa skorna först. Jag fick några inköp hur som helst; leggings, strumpor och ett par örhängen. Väldigt viktiga saker.

"No doesn't mean no"

20/5

God kveld. Chillidill dag straight thorugh. Enda ansträngningen (förutom att gå upp på morgonen, masa sig till skolan och vandra i regnet) var en no-redovisning. Gick helt ok, VG - och det får man ju vara nöjd med när man är måttligt bra på biologi. Eloge till Schitzo som kom till redovisningen endast för min och Julias skull. Du är bäst.

På tablån ikväll:
Andra Avenyn - sista avsnittet för säsongen (snyft).
Desperate Housewives
ESC Kval 1.
Dock har jag otur eftersom Desperate Housewives och ESC går samtidigt! Svårt val.. Får se hur det slutar.

När ska det sluta regna? Jag vill bada, sola och klä mig i shorts! Visserligen är vinter min favoritårstid, men vadå, det betyder inte att jag inte kan uppskatta en härlig sommar.
Lägger ut bilder från årets första dopp med Camilla och Stina.


image7 image6 image9

Noll koll

Tyvärr uteblev mitt efterlängtade avsnitt av Cashmere Mafia. Är första säsongen redan slut? Så bra koll har jag.
Spenderar tiden åt att plugga no istället. Imorgon har jag redovisning på området gen terapi. Ytterst intressant, harkel.

Natti på er

Just another day..


Så var det måndag igen. Ny vecka, nya skoldagar, nya läxor. Tråkigt nuförtiden, speciellt nu i slutet av terminen, när vi har NOLL att göra i skolan och dagarna segar sig fram. Känns aningen meningslöst att släpa sig upp på morgonen för att gå till skolan och göra ingenting. Måndagar är värst, usla lektioner och en sjuhelsikes lång dag.
Morgonens första höjdpunkt kom på so-lektionen. Vi fick tillbaka våra religionsprov med sjuka gränser för att kunna få MVG. 28/31 behövde man, vilket fick mig att tappa modet fram tills provet damp ner på min bänk. Jag såg till min stora förtjusning att jag hade klarat det. 29/31 poäng - vilket resulterade i en jäkligt nöjd Lisen och ett bevarat MVG i religion.
Resten av dagen gick sjukt långsamt.

När jag kom hem från skolan borde jag ha gått raka vägen till min farfar för att klippa hans gräsmatta. Har nämligen tagit på mig jobbet att klippa den en gång varannan vecka för 100 kr per gång. Inte så pjåkigt med tanke på ansträngningen (inte hög). Men nu råkade jag glömma det igår så jag skulle gjort det idag, men jag är så slut efter en jobbig skoldag (höhö) så jag får skylla på läxor - trots att jag bara har en till imorgon.

Ikväll blir det lite pluggande och Cashmere Mafia, min nya måste-se-serie (jag vet att det är en wannabe sex and the city-serie, enligt stina). Kanal 5 21.00, rekommenderas, rekommenderas. Vill även passa på att hälsa mina älsklingar Camilla och Stina välkomna hem efter en tripp till Polen.

<3



image5

Söndagsångest

Yeey, thank god it's sunday. Hatar söndagar. Det är sådana jag-har-inget-att-göra- och dagen-efter-dagar. Så är även fallet idag.
Morgonen påbörjades av att min syster och hennes goda vän sitter och asflabbar i rummet intill och därmed stör min skönhetssömn! Vilken fräckhet. Därpå tar jag upp min bok och lusläser den tills jag tappar intresset varpå jag sätter mig vid min käraste ägodel - datorn.
Påminns utav att jag måste redigera den förbannade engelska-filmen som inte vill göra annat än brusa när jag överför den till datorn. Suck, suck, suck. Möjligtvis kommer Hannis över och hjälper mig att spela in det sista så att jag kan avsluta den.
Pissigt väder är det dessutom. Jag som ville åka båt och öva på mina lägga-till-skills. Antar att det inte blir av nu då. Jag som verkligen behövde öva lite eftersom jag är MANÖVRERINGSANSVARIG på sommarens sommarjobb - KMKs sjösportläger som ledare. Det kommer nog gå galant, hoppas jag. Jag är bara m-ansvarig över läger 2, så det blir nog inga svårigheter eftersom de flesta antagligen redan kan köra båt. Men vill ändå öva, ICE (in case of emergency).
Ungefär så mycket roligare än så blir inte min söndagsångest, och för att sammanfatta:
BITTERT.

Ciaaao

Sverige - Finland


Kvällen tillbringades hemma hos min kära kusin. Jag anlände vid ca halv nio vilket gjorde henne aningen sur, för hon ville tydligen att jag skulle kommit vid åtta. Men det släppte när vi bänkade oss i sofforna för att se Sverige - Finland. Jag är inget hockey-fan direkt så hon satt och förklarade massvis med olika regler för mig som lärde mig en hel del. Första perioden - 2-0 till Finland, ingen höjdarstart. Andra perioden - 2-0 fortfarande (vid det här laget hade jag börjat gäspa rejält). Tredje perioden - 3-0. Jag såg tyvärr inte slutet utan väcktes av Carros svordomar. Lyckat? Njaa..
Bittert: Sverige förlorade
Ljuvt: Carro hade gjort världens maffigaste tårta som var yummie.

Kort och gott en härlig kväll - med tanke på att jag inte bryr mig ett dyft om hockey (sorry, carro).
Nu ska jag läsa en snutt ur min bok "Vattenmelonen" av Marian Keyes innan det är dags att sussa.
Natti

GRATULERER MED DAGEN NORGE

17 maj, Norges nationaldag. Ni som känner mig vet redan att jag har ett starkt band till Norge, ni andra jag bodde där i 10 år - förstår ni nu?

Alltså, idag är det Norges dag, grattis ännu en gång.
Detta hyllar jag genom att sjunga en snutt ur nationalsången


Ja, vi elsker dette landet,image4
som det stiger frem,
furet, værbitt over vannet,
med de tusen hjem.
Elsker, elsker det og tenker
på vår far og mor
og den saganatt som senker
drømme på vår jord.
Og den saganatt som senker,
senker drømme på vår jord.

Skickar en extra tanke åt Kristine och Oliver, håper dere hygger dere idag!


Välkommen Lisen

Tänkte inleda med att välkomna mig själv in i bloggvärlden - tack till mig själv.
Hur inleder man en blogg?

Jag kör väl rakt på sak:
Idag, 17/5 så har vi haft Spring Fair på skolan (jag vet det är en lördag). Typ av marknad där vi sålde kakor, korv, våfflor och annat ätbart, samt gammalt loppis-skräp som folk skramlat ihop. I år så hade min klass ansvar över parkeringen. Negativt - tråkigt. Postivt - slappt. Pengarna som vi får in går i år till niornas bal - jippie!
På tal om det, dags att skaffa skor och väska till balen. Som tur är är klänningen kirrad redan. Dock tänker jag inte lägga ut en bild, det blir en överraskning!

Kisses & Hugs
image2



RSS 2.0